Peter Pan boek vs Disney film


In dit artikel ga ik drie verschillen bespreken tussen het boek van Peter Pan en de Disney film.
Het eerste verschil is dat in het boek de kinderen een aantal dagen weg zijn. Hun moeder, Mary, is super ongerust en zit continue te wachten totdat haar kinderen weer terug komen. De vader, George, geeft zichzelf de schuld. In de film zijn ze maar één nacht weg en als Wendy de volgende ochtend verteld dat ze met Peter Pan naar Neverland was denkt haar moeder dat het een droom was.

Het tweede verschil is Kapitein Haak, hij is heel anders neergezet in de film. In het boek is het namelijk een gevreesde man, iedereen is bang voor hem. Hij zelf is bang voor maar twee dingen: zijn eigen bloed, wat blijkbaar een hele rare kleur heeft, en de krokodil. Dit komt doordat Peter ooit de hand van Haak aan de krokodil voerde, deze was blijkbaar zo lekker dat de krokodil wacht totdat Haak nog een lichaamsdeel verliest zodat hij het kan opeten. In de film komt Haak erg over als een watje, hij is continue bang en Vetje moet hem steeds komen redden.

Het derde verschil het einde met de slimme jongens. In het boek gaan de slimme jongens mee met Wendy, John en Michael naar Engeland en daar gaan zo bij Mary en George wonen, die het blijkbaar geen probleem vinden om er ineens zoveel kinderen bij te hebben. De jongens groeien daar verder op en worden 'normale' volwassenen. In de film blijven de jongens mij Peter Pan om meer lol te hebben en niet op te groeien.

Dit waren wat mij betreft de grootse verschillen, er waren nog wat kleine verschillen en grappige feitjes over Peter Pan:
- Het is niet zo dat je jongens stoppen met opgroeien, maar Peter is zo tegen opgroeien dat zodra ze te oud worden hij ze vermoord.
- Wendy gaat eerst nog steeds in de lente terug naar Peter om zijn lente schoonmaak te doen, als zij te oud is gaat haar dochter, Jane, mee en als die te oud wordt gaat haar dochter, Margaret mee.
- De tweeling heet ook echt de tweeling, Peter en de rest begrijpen niet echt wat tweelingen zijn dus hebben ze ook geen namen.
- Er zijn eigenlijk alleen slimme JONGENS omdat je een naar Neverland gaat als je uit je wieg valt als baby en jongens zijn onhandiger dus die vallen vaker uit hun wieg.

Reacties

Populaire posts