Spoiler free review, Miss Peregrine's Home For Peculiar Children


“I used to dream about escaping my ordinary life, but my life was never ordinary. I had simply failed to notice how extraordinary it was.” 
Miss Peregrine's Home For Peculiar Children vertelt het verhaal van Jacob. Jacob's opa vertelde altijd fantastische verhalen met foto's van allemaal kinderen met speciale krachten. Vroeger geloofde Jacob het wel, maar naarmate hij ouder werd geloofde hij de verhalen niet meer. Maar als Jacob's opa wordt vermoord is Jacob er van overtuigd dat het een monster was, net zo'n monster als uit zijn opa's verhalen... Jacob gaat op zoek naar de waarheid en beland in een wereld waarvan hij nooit wist dat hij er deel van uitmaakte en beleeft een spannend en dodelijk avontuur.
Ik vind het idee van het verhaal echt super leuk en op zich is de uitwerking ook wel leuk. Ik vind wel dat het vrij lang duurt voordat het verhaal echt spannend wordt. Het verhaal is wel op een realistischemanier geschreven, maar soms was iets meer actie ook wel leuk geweest. Alle personages zijn heel leuk uitgewerkt en de foto's maken het echt een leuk geheel. Ik denk dat de volgende delen meer actie hebben en dat dit boek ook deels een aanleiding was naar de actie. Ik zou het boek zeker aanraden, omdat het een heel uniek verhaal is en leuk verteld wordt. 

Reacties

Populaire posts