Boek: Eleanor and Park


Eleanor and Park
"Eleanor was right. She never looked nice. She looked like art, and art wasn't supposed to look nice; it was supposed to make you feel something."

Algemeen:

Titel: Eleanor and Park
Schrijver: Rainbow Rowell
Genre: Young-Adult, Romance

Samenvatting:

Eleanor is het nieuwe meisje op school. Door haar rode haar en niet al te slanke figuur is ze al snel het mikpunt van pesterijen, vooral Tina en Steve pesten haar. In de bus zit ze naast Park, een Aziatische jongen. Ze praten niet echt, maar ze lezen wel samen comic boeken, al snel leent Park zijn boeken aan haar. Ook maakt hij cassetes met zijn favoriete muziek voor haar, maar zodra ze uit de bus komen praten ze niet meer. Meer en meer gaan ze met elkaar om, maar wel zo dat Eleanor haar familie er niets van merkt. Haar ouders zijn gescheiden en haar stiefvader Richie zou nooit goedkeuren dat ze met Park om zou gaan. Maar ze beginnen verliefd te worden op elkaar, een liefde die nooit goed kan eindigen.

Mijn Mening:

Wauw, eigenlijk is dat het perfecte woord om dit boek te beschrijven. Het boek is zo prachtig geschreven, je leert beide personages zo goed kennen door het boek heen, super mooi geschreven. De liefdelijn tussen Eleanor en Park is zo mooi dat je niet anders kan dan zelf verliefd worden op deze perfecte personages. De liefde is zo mooi en gedetailleerd beschreven dat je het gevoel hebt dat je er middenin zit, je leeft volledig mee met de personages. Beide zijn ze anders dan de rest van de school, Eleanor door haar rode haar en Park doordat hij Aziatisch is, maar dit is in eerste instantie niet de rede dat ze met elkaar om gaan. Allebei zouden ze nooit hebben gedacht dat ze zoveel gemeen hadden. Rainbow Rowell is absoluut een van mijn favoriete schrijvers geworden en dit boek is ook weer een fantastisch voorbeeld van een meesterwerk. Het boek heeft een beetje een open einde, je kunt er een eigen invulling aan geven, normaal vind ik dit niet erg leuk, maar in dit geval paste het perfect bij het boek, echt super. Absoluut een favoriet!




Absoluut een aanrader!

Reacties

Populaire posts