Spoiler free review: Free!


"The water is alive. Once you dive in, it will immediately bare its fangs and attack. But, there's nothing to fear. Don't resist the water. Thrust your fingers into the surface and carve an opening. Then you slide your body through that opening. Moving your arms, your head, your chest..."

Free!, de anime over het zwemteam. Free! speelt zich af in Iwatobi en gaat over vier jongens, Haruka, Makoto, Nagisa en Rin. Met zn vieren zitten ze in een zwemteam, de iwatobi swin club. Nadat ze een wedstrijd hebben gewonnen blijkt dat rin weg gaat, naar Australie. Hierna gaan ze allemaal hun eigen weg. Een paar jaar later lopen Rin en Haruka elkaar tegen het lijf en doen een zwemwedstrijd, Rin wint deze. Niet lang daarna komt Nagisa met het idee om weer een zwemteam op te richten en het oude zwembad van de school te gebruiken. Haruka, Makoto, Nagisa en later Rei beginnen de Iwatobi High School Swimming Club en samen maken ze de club tot een succes. Ondertussen wil Rin een echte wedstrijd tegen Haruka en er ontstaat een vriendschappelijke strijd tussen de zwemclub van de jongens en die van Rin.

De meeste mensen die Free! niet kennen denken dat het alleen gaat om de jongens die continue zonder shirt lopen ;) maar Free! heeft ook echt een leuk verhaal. De leert de jongens echt kennen in de serie en leert veel over waarom ze zo gemotiveerd zijn om te zwemmen wat erg leuk is. Verder zitten er veel grappige en leuke momenten in. Soms waren er wel kleine stukjes die ik ietwat saai vond, daarom geef ik m geen vijf sterren. Ik zou deze anime zeker aanraden.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts