Recept: Vegan Buddha Bowl


Vandaag een keer een recept! Ik heb dit een tijdje geleden gemaakt en iedereen vond het super lekker, een paar aanpassingen en nu is het dit! Enjoy x
(Het originele recept zal ik er even bij linken)
Laten we maar meteen beginnen
Voor twee porties heb je nodig:
- 1 kop quinoa (160 gram)
- 2 koppen water (240 ml)
- 1 1/2 kop gekookte kikkererwten (300 gram)
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel gerookte paprika poeder
- 1 theelepel chili poeder
- 1/2 theelepel kurkuma of geelwortel
- 1/2 theelepel oregano
- 1 1/2 rode paprika
- het sap van 1 citroen
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 kop koriander

- olijfolie
- avocado
- gemixte salade
- sesam zaad

Oke nu we dat allemaal hebben kunnen we beginnen. Begin met de oven voor te verwarmen op 218˚ celsius (425 farhenheit). Breng vervolgens de quinoa aan de kook, doet dit in de verhouding 1 kop quinoa is 2 koppen water. Laat het voor ongeveer 15 minuten koken totdat het meest water is geabsorbeerd. Haal het dan van het vuur en laat het eventueel nog in de pan zitten tot het overige water weg is. Neem een bakplaat met bakpapier en verspreid hier de kikkererwten op uit. Verdeel hier een beetje olijfolie overheen, zout, de gerookte paprika poeder, chili, kurkuma en oregano totdat dit eerlijk verdeeld is. Bak dit voor 15 minuten in de oven.  Om de rode paprika saus te maken doe je de paprika, citroen sap, zout, peper, paprika poeder en koriander in een blender en beldn dit totdat het een gladde saus is.

We zijn  eindelijk bij het einde gekomen ;) Voeg alles samen in een kommetje, maakt het af met een halve avocado per persoon, wat sla en sesam zaad over het geheel.

Eet smakelijk.

http://wellandfull.com/2016/02/the-vegan-buddha-bowl/









Reacties

Populaire posts